Strona Główna > Archiwum 2010 > Projekt - Aktywny senior

Projekt - Aktywny senior

Szanowni Państwo,
Fundacja Rozwoju Ziemi Oleckiej z dniem 1 czerwca 2014 r. rozpoczęła realizację projektu „Aktywny senior” współfinansowanego przez Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej w ramach Rządowego Programu na rzecz Aktywności Społecznej Osób Starszych na lata 2014-2020.

Projekt skierowany jest do osób 60+ zamieszkałych na terenie gminy Olecko. Jego realizacja ma na celu zwiększenie wśród uczestników aktywności osobistej i społecznej. Projekt realizowany będzie w okresie od 01.06.2014 r. do 30.11.2014 r.

W ramach projektu przewidziano następujące formy wsparcia:
• Warsztaty integracyjne z psychologiem,
• Zajęcia z zakresu zdrowego żywienia,
• Zajęcia ruchowe - będą realizowane w 3 kategoriach: zajęcia fitness z elementami tańca, nordic walking, zajęcia na pływalni,
• Kurs komputerowy obejmujący podstawy obsługi komputera oraz korzystania z Internetu.

Pragniemy poinformować, iż obecnie ma miejsce proces rekrutacji. Osoby zainteresowane udziałem w projekcie prosimy o dostarczenie wypełnionego formularza zgłoszeniowego do siedziby Fundacji Rozwoju Ziemi Oleckiej,  która mieści się w Olecku przy Placu Wolności 2 pokój nr 14, do 25 czerwca 2014 r. Formularz jest dostępny na stronie internetowej www.fundacja.olecko.pl oraz w siedzibie Fundacji Rozwoju Ziemi Oleckiej.

Więcej informacji o projekcie mogą Państwo uzyskać w siedzibie Fundacji Rozwoju Ziemi Oleckiej w Olecku ul. Plac Wolności 2, pokój nr 14, tel. 694 748 671, tel./fax. 87 520 21 59.

Formularz zgłoszeniowy