Strona Główna > Archiwum projektów > Projekt - Skok przez trudności w nowe możliwości

Projekt - Skok przez trudności w nowe możliwości

Skok przez trudności w nowe możliwości

Szanowni Państwo!
Fundacja Rozwoju Ziemi Oleckiej w partnerstwie z Caritas Diecezji Ełckiej, z dniem 1 maja 2014 r. rozpoczęła realizację projektu „Skok przez trudności w nowe możliwości” współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki.

Projekt skierowany jest do osób niepełnosprawnych zamieszkałych na terenie gminy Olecko, zainteresowanych podniesieniem swoich kompetencji w zakresie obsługi komputera i posługiwania się językiem angielskim.

W ramach projektu przewidziano następujące formy wsparcia:
• kurs języka angielskiego na poziomie A2;
• szkolenie z zakresu ICT – ECDL Base (szkolenie z zakresu obsługi komputera).

Powyższe formy wsparcia mają przede wszystkim na celu przystosowanie i włączenie osób niepełnosprawnych do aktywnego funkcjonowania w środowisku lokalnym, stworzenie im możliwości do pełnienia funkcji zawodowych oraz przyczynienia się do eliminowania barier, ograniczających ich aktywność.
Pragniemy poinformować, iż obecnie ma miejsce proces rekrutacji. Osoby zainteresowane udziałem w projekcie prosimy o dostarczenie wypełnionego formularza zgłoszeniowego do siedziby Fundacji Rozwoju Ziemi Oleckiej,  która mieści się w Olecku przy Placu Wolności 2 pokój nr 14, do 20 maja 2014 r.

Formularz jest dostępny na stronie internetowej www.fundacja.olecko.pl oraz w siedzibie Fundacji Rozwoju Ziemi Oleckiej.

Więcej informacji o projekcie mogą Państwo uzyskać w siedzibie Fundacji Rozwoju Ziemi Oleckiej w Olecku ul. Plac Wolności 2, pokój nr 14, tel. 694 748 671, tel./fax. 87 520 21 59.